Over FoodprepperHola! Mijn naam is Tessa (30), geboren en getogen in Arendonk, een idyllisch dorpje in de Kempen. Ik heb een doodnormale jeugd achter de rug, gevuld met scouts, judo en muziekschool. Na het middelbaar ben ik echter naar Gent verhuisd om het studentenleven te ontdekken. In 2012 behaalde ik er mijn master Toegepaste Economische Wetenschappen aan de UGent en was ik klaar om het werkleven te ontdekken. Aangezien ik een echte stadsmus ben, koos ik ervoor om in Antwerpen te gaan wonen. Ondertussen woon ik hier nog steeds en heb ik 7 jaar werkervaring achter de rug.

Time for some change! Ik ben altijd een ondernemend type geweest en heb er altijd van gedroomd om zelf iets uit te bouwen. Alleen was ik zoals veel mensen waarschijnlijk nog erg zoekende naar "maar wat dan"? Ik geloof erin dat je als beginnend ondernemer altijd moet starten met iets waar je zelf gepassioneerd door bent. Op die manier gaat het meer vanzelf en voelt het niet als werken. En zo ontstond Foodprepper.

Ik ben zelf iemand die heel erg kan genieten van eten en drinken. Een apéro bij vrienden, verjaardagsfeestjes tot in de late uurtjes, restaurantbezoeken met of zonder sterren, ik kan er allemaal moeilijk "nee" tegen zeggen. Jammer genoeg ben ik ook iemand die snel bijkomt. Zo ben ik mijn eerste jaren als student dan ook ettelijke kilo's bijgekomen. Er zat totaal geen structuur in mijn eetpatroon en ik genoot van alles. 

Toen ik startte met werken, was ik echter op zoek naar meer balans en ben ik me gaan verdiepen in voedingswaarden en gezond eten. Ook ben ik bij een diëtiste geweest die mij enorm veel leerde hierover. Zo heb ik voor mezelf een evenwicht kunnen vinden in genieten en gezond zijn, en kan ik al enkele jaren mijn gewicht stabiel houden. Voor mij is er echt een duidelijke scheiding tussen week en weekend. Tijdens de week leef ik gedisciplineerd en gezond, in het weekend durf ik al eens uit de bocht gaan. (Dit betekent uiteraard niet dat een gezonde week een vrijkaart is om heel het weekend all-the-way te gaan en voor deskundig advies op maat raad ik je aan om naar een erkende diëtiste te gaan.) 

Maar hoe doe ik dit dan? Wel het is heel simpel. Op zondag bereid ik mijn hele week voor. Ik maak allerlei, ik noem het, Fundamentals voor de hele week. Denk hierbij aan soep, bananenbrood, granola enzoverder. Allemaal met minimale verzadigde vetten en geraffineerde suikers. Op die manier heb ik mijn basisvoorraad klaarstaan en weet ik dat ik niet zal grijpen naar ongezonde dingen. Ik combineer deze Fundamentals met andere magere producten die je makkelijk en snel in de winkel kunt kopen én waar geen voorbereiding voor nodig is. Skyr, griekse yoghurt 0%, rijstwafels, melba toasts, kippenwit, ontvette ham, magere kazen, rauwkost en fruit. Deze leerde ik allemaal kennen via de diëtiste en zijn voor mij vaste waarden in mijn eetpatroon.

Met Foodprepper wil ik andere mensen laten meegenieten van deze structuur en discipline en kwam ik op het idee om een foodbox te maken. Het is geen box zoals de grote bekende namen, die specifiek focust op een volwaardige maaltijd die je zelf nog moet klaarmaken. Nee, het is een box vol homemade, kraakverse én gezonde Fundamentals zoals snacks, tussendoortjes en basisbereidingen voor ontbijt en lunch. Op die manier kan jij zelf nog kiezen met welke producten je ze combineert.

Ik hoop dat ik mensen kan inspireren om tijdens de week je meest gezonde en gedisciplineerde zelf naarboven te halen. Met de foodbox van Foodprepper start je voorbereid aan je week en kan je tijdens het weekend of op weekavonden focussen op wat jij leuk vindt: sport, familie en vrienden of lekker uiteten. 

Heb je nog vragen of wil je meer weten, aarzel niet om mij te contacteren op Instagram of via info@foodprepper.be! 

Smakelijk! ;-)

Tessa