Foodprep filosofie

Bij Foodprepper is kiezen niet verliezen

Een terrasje doen op zondag met je vrienden of heel de namiddag staan zwoegen in de keuken? Je ‘s avonds helemaal uitleven tijdens het sporten of je ontbijt voor de volgende dag voorbereiden? Als je gezond wilt leven, lijkt het alsof je steeds moet kiezen: of je kostbare vrije tijd spenderen aan een goede voorbereiding, of genieten van je vrije momenten met een lege ijskast als gevolg. Voor vele mensen is dit een bekende struggle. Gezond en voorbereid leven, kost namelijk veel tijd en moeite. Tijd die je misschien stiekem liever aan iets anders spendeert. 

Foodprepper neemt deze struggle weg, waardoor jij niet hoeft te kiezen, én niet hoeft te verliezen.

Wij doen het hard labeur, jij de finishing touch

Het aanbod van Foodprepper richt zich op verse en gezonde Fundamentals waar je als “leek” toch enige tijd mee bezig bent. Recepten opzoeken (en dat zijn er véél), een winkellijstje maken, en hop, naar de winkel. Nu maar hopen dat het ook nog lukt... Foodprepper neemt dit hard labeur over. Zo geniet jij van de dingen die je écht belangrijk vindt in je leven. 

Dit betekent niet dat we alles voor jou gaan bepalen, en dat je nooit meer de chef-kok in jezelf naar boven kan laten komen (lees: we all have an inner Sergio Herman). Nee, wij leveren noch losse ingrediënten, noch volwaardige maaltijden. Wij focussen ons puur op snacks, tussendoortjes en basisbereidingen binnen een bepaalde maaltijd. Jij kiest met wat je het combineert, op basis van wat jij lekker vindt. 

Onze Fundamentals zijn makkelijk en snel te combineren met pure, simpele en verse producten die je zo in de winkel koopt. En naar de winkel ga je sowieso elke week. Als wij jou de verse granola bezorgen, zorg jij dan voor wat yoghurt met fruit? Wij maken jouw groentespread, jij combineert met een cracker en kerstomaatjes? Makkelijk, toch?

Cake, muffins, cookies,… you sure this is healthy?

Frambozenconfituur, pompoenwafels, wortelcake of granola. Sommige van deze producten kan je uiteraard ook kant-en-klaar in de winkel kopen, maar laat ons eerlijk zijn: het aanbod vers én gezond blijft beperkt. 

Het Foodprepper-team bereidt daarom alle Fundamentals dagvers. Jou het genot van vers eten geven, dat is ons doel! Daarnaast hechten wij ook veel belang aan de voedingswaarden. Zo gebruiken we geen geraffineerde suikers, houden we rekening met het vetgehalte en maximaliseren we het percentage eiwitten. In je foodbox vind je daarom ook steeds een overzicht van het aantal kcal en de voedingswaarden van elk product. 

Dus om op jullie vraag te antwoorden “you sure this is healthy”? Yes, we are!